Pro-glue, Lim i verdensklasse

Speciale i lim og etiketlim – PRO-GLUE´s historie

Proglue Lille Skensved, industrilim

Fra Bülowsvej på Frederiksberg til Lille Skensved ved Køge, og fra Frede Andersens Fabrikker til PRO-GLUE A/S.

Læs PRO-GLUE´s historie fra opstarten på Frederiksberg til fabrikken i Lille Skensved ved Køge i dag.

Der var engang en ung civilingeniør ved navn Frede Andersen, som var ansat i farve- og lakindustrien…

I dette spændende miljø fik han interesse for klæbeteknik. Den viden, han her oparbejdede, kom ham til nytte under besættelsen, da importen af lim fra Holland blev standset.

Efterspørgsel på lim gav stødet til, at Frede Andersen sagde sit job op, købte en kedel og rykkede ind på Bülowsvej på Frederiksberg. Med kartoffelmel som basis kom der gang i produktionen. Den lille limfabrik blev hurtigt en succes, og Frede Andersen måtte snart ansætte personale.

Efter krigen begyndte Frede Andersen (der var et meget musikalsk menneske) at spille på flere strenge. Råvarer var ikke længere mangelvarer, og der blev basis for at udvikle specielle limtyper. Flere og flere kom med forespørgsler til specielle løsninger.

I slutningen af 50’erne kom f.eks. en forespørgsel fra Bryggeriet Tuborg: om han kunne fremstille en etiketlim, som var isvandfast og alligevel let at vaske af, og som kunne klæbe en etiket til en våd ølflaske? Denne vanskelige opgave blev løst i 1961, hvor Frede Andersen kom frem til en kasein-lim, en etiketlim baseret på mælkeprotein i stedet for den traditionelle plantelim.

Rygtet om den gode produktion af etiketlim nåede ud til de danske bryggerier og mineralvandsfabrikker, og snart blev firmaet kendt som ekspert på etiketteringslim.

Når man har produceret lim i ca. 70 år, har man opsamlet en masse erfaring. Navnlig hvis man har eksperimenteret og udviklet igennem alle årene – og netop det har været vores varemærke og er det stadig den dag i dag.

Proglue

Firmaet har ligget i Lille Skensved siden 1961 og har siden starten skiftet navn flere gange, til Lyckeby Industrial i 2004 og sidst til PRO-GLUE A/S i 2010.

Den 14. september 2010 blev hele aktiekapitalen i Lyckeby Industrial A/S overtaget af adm. direktør Jørgen Thaulov
Der var tale om et management buy-out af en velfungerende virksomhed omfattende dens faste ejendom, produktionsfaciliteter, varemærker, patentrettigheder m.v.

Ændringen i ejerforholdet medførte ingen konsekvenser for PRO-GLUE’s eget varesortiment, produktion, handelsforhold eller serviceniveau, ligesom forhandlingen af Beardow Adams Hot Melt lim stadig fortsætter.

Der vil således også fremover i Lille Skensved foregå produktion og udvikling af lim på basis af naturlige og reproducerbare råvarer, der som udgangspunkt indeholder stivelse, dekstrin, kasein eller andre proteiner.

For direktør Jørgen Thaulov har det været afgørende at bevare virksomheden i Danmark.
Jørgen Thaulov blev ansat i virksomheden som laborantelev i 1988, og betydningen i at fastholde gode, stabile arbejdspladser for kolleger, han har arbejdet sammen med i mange år, var derfor væsentlig.

Virksomheden er en af Danmarks få producenter af industrilim, og i øvrigt den eneste tilbageværende danske producent af kasein- og dextrinlim, som leveres til mange af Danmarks dagligvareproducenter. PRO-GLUE’s niche på markedet er at specialdesigne lim fra opgave til opgave for at sikre, at kunden får den optimale produktion.

PRO-GLUE fremstiller i dag et bredt spekter af industrilime til kunder i hele verden, herunder et stort udvalg af etiketlim, og kan i kraft af et tæt produktsamarbejde med udenlandske fabrikker tilbyde næsten alle typer industrielle klæbestoffer.

Velkommen til PRO-GLUE – Industriens fortrukne leverandør.

 

Har du spørgsmål eller opgaver, skal du endelig kontakte os. Vi står naturligvis altid til din rådighed.

InfoKontakt Pro-Glue hvis du har spørgsmålService & KvalitetPro-Glue har altid altid kvalitetsserviceProdukterSe alle vores produkterUdvikling
Pro-Glue udvikler dine behov